primary school sangasar

ta: Barwala, dist: Ahmedabad, C.R.C: Hebatpur

In this blog

January 17, 2014

******SOME IMPORTANT G.K.****

***********************************
Q1-The “Prem Bhatia Memorial Awards” is related to which fields?
Ans....Journalism

Q2- At present, beside India which countries have indigenous aircraft carrier?
Ans...US, UK, France and Russia

Q3-What is the name of India’s Research Station in Arctic?
Ans...Himadri

Q4-WADI, a project for upliftment of the tribal and poor’s, is a pilot project of?
Ans...NABARD

Q5-Ritchie’s Archipelago form part of_______?
Ans...Andaman

Q6-"Animus in Consulendo Liber" is the motto of ___?
Ans...NATO

Q7-Which Islands is a source of dispute between Spain and Britain?
Ans...Gibraltar Islands

Q8-Who has won the Gujar Mal Modi Award for Science and Technology 2013?
Ans.....V P Sharma

Q9-The famous Dudhsagar Falls in Goa, is located on which of the following Rivers?
Ans....Mandovi

Q10-Who has become the first Indian woman player to clinch an individual medal at the World Badminton Championship?
Ans....P V Sindhu

No comments:

Best Viewed in Internet Explorer 7 or above, Google Chrome,Operamini,Uc browser and FireFox 3.5 or above browsers.
Shu tamara mobile ma facebook ke blog post gujarati ma lakheli hoy to nathi joi shakati ? to operamini browser download kari tema www. lakhva ni jagya ma opera:config athva config: type karo etle new settings open thase tema ek option hase "use bitmap fonts for complex scripts" tema yes kari save karo have tame mobile ma gujrati ma fb k blog post joi shaksho..
click here for live demo